Skip links

FOGÁSZAT

Dentálhigiéniai kezelések

A fogkő (calculus) felelős lehet a kellemetlen szájszagért, ínygyulladást okozhat, súlyos fogágybetegségek okozója is lehet, melyek végül akár fogvesztéshez is vezethetnek.

A dentálhigiéniai kezelések során egy speciális parodontológiai karton felvétele, a fogakon felhalmozódott fogkő, plakk és elszíneződések eltávolítása, valamint a foggyökérfelszínek zárt tisztítása történik. Az ultrahangos fogkőeltávolítás egy egyszerű, gyors és kényelmes kezelésfajta, amely legtöbbször teljesen fájdalommentes. A Gyökérfelszín simítást többnyire kézi műszerekkel végezzük, mely a fogágybetegség miatt szabaddá vált és befertőződött gyökérfelszín megtisztítását jelenti.

Az egyénre szabott fogmosási technika megtervezése, illetve az ehhez szükséges eszközök bemutatása és ennek kivitelezése is a kezelés sorozatnak a részét képezik. Ezektől a kezelésektől, – amely 4-5 alkalmat jelent -, kb. a fogágybetegek 50%-ának állapota rendeződik. Az esetek többségében azonban 3-6 havonta szükséges egy úgynevezett fenntartó kezelést elvégezni ahhoz, hogy az ínygyulladás, , illetve a fogak tartó szöveteinek pusztulása ne térjen vissza, az egyensúlyi állapot fenntartható legyen.