Skip links

FOGÁSZAT

Fogpótlások

Fogpótlásra akkor van szükség, amikor a páciens fogazatának egy része hiányzik vagy teljesen fogatlan, illetve menthetetlenek a fogai. A fogpótlás lehet fix és kivehető. Rendelőnkben a fogpótlások gyorsan, a legjobb minőségű anyagokból készülnek, tartósak és élethűek.

Rögzített pótlások

Teljes kerámia (cirkónium, vagy líthium-diszilikát) és fém-kerámiából készült koronák, illetve hidak.

Rendelőnkben a fogak vállas preparálását részesítjük előnyben, mely módszer egy sokkal pontosabb, precízebb zárást biztosít, mint a hagyományos úgynevezett tangencionális preparálásra készített koronák. A korona, illetve hídváz alapja lehet fémből, vagy kerámiából. A front régióban a teljes kerámia fogpótlás esztétikailag kedvezőbb megoldást jelenthet, ezek közül is a legtermészetesebb megoldást a lithium-diszilikát pótlások adják. A korona, vagy hídalapot készíthetjük számítógép által vezérelt gépek által, ezt nevezik CAD/CAM eljárásnak. A rágózónában, de a frontfogak területén is azonban egy jól elkészített fém-kerámia korona is esztétikus és szakmailag is megfelelő megoldást nyújthat, különös tekintettel az ár-érték arányokra.


Kivehető pótlások

Ma már egyre ritkábban készítünk kivehető fogpótlást, vagy ha igen, akkor gyakran implantátumokon elhorgonyzott, azaz stabilizált formában.