Skip links

FOGÁSZAT

Esztétikai fogászat

Az esztétikai fogászat egy külön ága a mai modern fogászatnak. Ide sorolható a parodontológiai plasztikai műtétek, valamint a legmagasabb esztétikai igényt is kielégítő telekerámia fogpótlások.

Héjkerámia

Vékony kb. egy mm vastagságú foganyag áldozattal jár mindössze a fog, vagy fogak külső felszínén. Esztétikai rehabilitáció céljából végezzük elszíneződött, nem megfelelő formájú, vagy helyzetű fogak esetén. A héjakat úgynevezett adhezív technikával ragasztjuk a preparált fogfelszínekre.


Fogfehérítés

Hófehér fogak, biztonságosan, fogorvosi rendelőben, egyetlen kezeléssel!

A legtökéletesebb rendelői fogfehérítő rendszer, amely valóban képes akár 8 árnyalatot világosítani mindössze 1,5 óra alatt. Speciális fényforrása gyors, precíz megoldást nyújt az optimális eredmény eléréséhez. Gyönyörű, hófehér fogak már egyetlen kezeléssel!

A molekulák színét a bennük lévő ún. kromoforokból határozzák meg.

A legtöbb kromofor sárgás színű.Azonban számos külső hatás is állhat a fogelszíneződés hátterében, mint pl. a fogakra rakodó lepedék, fogkő. Az erős színező hatású élelmiszerek – például feketekávé, tea– rendszeres fogyasztása, valamint a dohányzás szintén hátrányosan befolyásolja a fogak színét.A hidrogén peroxid képes a kettős szénkötéseket megtörni a kromoforokban. Ha ez a reakció végbemegy, a kromoforok színtelenné válnak.

Ebben játszik fontos szerepet a ZOOM WhiteSpeed aktivátor lámpa speciális kék fénye. Mivel a sárga és a kék szín az abszorpciós körspektrumon szemben helyezkednek el, a sárga szín fokozottan nyeli el a kék fényt.

Mind az elméleti, mind az empirikus kísérletek azt bizonyítják, hogy ha a sárga kromoforban elnyelődik a ZOOM WhiteSpeed lámpa speciális kék fénye, az elektronokat magasabb energia szintre emeli, ezáltal a szén, kovalens kötések könnyebben bomlanak fel, könnyebben mintha csak a hidrogén peroxidot használtuk volna önmagában. Ez által több sárga elszíneződés tud kifehéredni.

Fogfehérítés előtt mindenképpen szükséges egy állapotfelmérés elvégzése. A fogorvosnak kell megállapítania, hogy fognyaki kopás, fogágybetegség fogszuvasodás, stb. van-e. Az esetleges problémákat, elváltozásokat a beavatkozás előtt kezelni kell. Fogfehérítést csak teljesen egészséges fogsoron szabad végezni és ebben az esetben is szükséges egy dentálhigiéniai kezelés (fogkő eltávolítás, polírozás stb.), amely a végeredményre is pozitív hatással van! A fogfehérítést követően pedig szükséges a különféle pótlások (korona, híd, stb.) cseréje – elsősorban a front részeken – mivel ezek nem reagálnak a fogfehérítő anyagra.
A rendelőben végzett lámpás fogfehérítés napján tilos, a következő két napban kerülendő a színezéket tartalmazó ételek fogyasztása. Elsősorban a kávé, tea, vörösbor, üdítők, paprikás ételek, áfonya, meggy, stb. színezheti el a fogakat. Nem ajánlott továbbá ez idő alatt színezett fogkrém és szájöblítő használata sem. A lényeg, hogy minél „fehérebb – átlátszóbb” dolgokat fogyasszanak vagy használjanak. Az otthoni fehérítésnél ez 2-3 hét odafigyelést igényel.
Megfelelő szájhigiénia mellett az eredmény egy életen át megmaradhat, de a végeredményt természetesen az étkezési szokások és az életmód (kávé, tea, vörösbor, dohányzás, alkohol és egyéb színezőanyagokat tartalmazó ételek-italok) is befolyásolják. Ebben az esetben már elegendő egy kiegészítő színfenntartó kezelés, amit évente 1-2 alkalommal lehet használni, így a korábban elért eredmény folyamatosan fenntartható.

Miben különbözik a ZOOM! a többi rendelői lámpás fogfehérítő rendszertől?
A ZOOM! nemcsak a fogfehérítést foglalja magában, ennek használatával az orvos és a páciens egyaránt egy teljes szolgáltatáscsomagot vásárol, melynek része az elő- és utókezelés is, amelyet minden más – jelenleg ismert – rendelői lámpás fogfehérítő rendszer figyelmen kívül hagy. A ZOOM! tehát nem csak egy egyszerű fogfehérítés, sokkal inkább egy olyan komplex szolgáltatáscsomag, amely nemcsak Magyarországon, de az egész világon egyedülálló.


Fogékszer

Napjainkban elterjedt szépészeti eszköz a fogékszer viselése azok számra akik még csillogóbbá szeretnék tenni mosolyukat. A fogékszer felhelyezése nem károsítja az egészséges fogat. Erre a célra speciális ragasztót használunk, melyet a fogászat más területein is alkalmazunk. A fogzománc nem károsodik, mivel a fogékszer felhelyezése nem igényli a fogak preparálását. Jellemzően kristályok, foglalatos kristályok, illetve különböző formák közül választhatnak a páciensek.